Hlavní obsah

Obchody se otvírají, začíná hlavní vlna výprodejů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

S druhým svátkem vánočním se v pátek otevírají obchody a začíná hlavní vlna výprodejů. Povánoční slevové akce, pomocí kterých se obchodníci snaží po předvánoční nákupní horečce přilákat zákazníky zpět do prodejen a zbavit se zásob sezonního zboží, budou trvat v některých řetězcích až do konce února.

Foto: Petr Horník, Právo

Obchodníci lákají zákazníci na povánoční slevy

Článek

Některé e-shopy letos v rámci konkurenčního boje spustily výprodeje před Štědrým dnem. Již v polovině prosince přišli se slevovými akcemi prodejci oblečení, kterým kvůli teplému počasí klesly tržby.

V obchodech Tesco se budou nejvyšší slevy týkat hraček a domácích potřeb, za poloviční ceny budou moci zákazníci kupovat také kosmetiku a oblečení. "Podle našich průzkumů čeká s velkými nákupy na povánoční slevy více než třetina Čechů, a to zejména mladých žen do 26 let. Vnímáme také, že více než pětina lidí pod stromeček dostává peníze nebo dárkové poukázky, které pak často využívají právě pro povánoční nákupy zlevněného zboží," uvedl mluvčí řetězce Jiří Mareček.

V oděvním řetězci C Moda budou povánoční výprodeje do poloviny února či vyprodání zásob. Slevy budou dosahovat až 50 procent. "Výše slevy se bude lišit podle kategorie zboží, u sezónního zboží je předpoklad slevy 30 - 60 procent z původních (dodavateli doporučených maloobchodních) cen," uvedla ředitelka nákupu a marketingu Sportisimo Martina Kudláčková.

Globus dnes naváže na předvánoční výprodeje a zlevněné zboží rozšíří o další stovky položek. "V letošním roce chceme bezprostředně po Vánocích nabídnout sortiment oblíbených dárků, výrazné slevy se tak budou týkat počítačů a konzolových her," uvedla mluvčí Pavla Hobíková. Slevy se týkají především oblečení, hraček, elektroniky, zimních doplňků, sportovního vybavení a dekorací.

Expert Elektro nabídne slevy až 60 procent. "Slevové akce se tak budou týkat mimo jiné například příslušenství k mobilním telefonům a dalším chytrým zařízením, které lidé našli pod vánočním stromečkem," uvedl ředitel prodeje Robin Weintritt.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám