Hlavní obsah

O půlnoci začíná masivní stávka pilotů, soudní cestou ji Lufthansa neodvrátila

Novinky, ČTK, bož
Aktualizováno

Největší německá aerolinka Lufthansa bude ve středu čelit stávce pilotů. Stávka má začít hned o úterní půlnoci. Lufthansa se pokoušela hrozbu stávky odvrátit soudní cestou, když požádala o předběžné opatření, které by stávce zamezilo, ale neuspěla. Stávka by se měla dotknout 876 letů a zasáhne i pražské letiště Václava Havla.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Lufthansa se pokouší hrozbu stávky odvrátit soudní cestou a požádala o předběžné opatření, které by stávce zamezilo.

Článek

Zrušeny mají být čtyři páry letů mezi Prahou a Frankfurtem s příletem do Prahy v 10:10, 13:45, 17:55 a 22:50. Poslední zrušený spoj se měl podle harmonogramu do Německa vracet až následující den, tedy ve čtvrtek v 06:55.

Dále dopravce zrušil středeční spoj mezi Prahou a Mnichovem (přílet do Prahy ve 12:40 a následný odlet ve 13:15). ČTK to řekla mluvčí letiště Marika Janoušková.

Celkový počet 876 zrušených letů, včetně 51 mezikontinentálních, tvoří téměř polovinu středečních letů. Stávka by tak podle Handelsblattu ovlivnila zhruba 100 tisíc cestujících.

Piloti Lufthansy stávku oznámili v úterý. Ve sporu s vedením o zvýšení mzdových tarifů jde už o čtrnáctou. První se konala v dubnu 2014.

Teprve v úterý ve 20 hodin má skončit stávka palubních zaměstnanců dceřiné společnosti Lufthansy Eurowings. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám