Hlavní obsah

Zaměstnanci aerolinek Eurowings stávkují, dotklo se to i spojení s Prahou

Novinky, bož
Aktualizováno

Zaměstnanci aerolinek Eurowings, dceřiné společnosti leteckého dopravce Lufthansa, obnovili v úterý v pět hodin ráno stávku. Pokračovat má až do 20 hodin. Týká se letiště v Hamburku a Düsseldorfu a celkem se dotkne čtyř tisíc cestujících. Informovala o tom agentura DPA. Aerolinie cestujícím slíbily náhradní lety.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli stávce zaměstnanců Eurowings se rušily letyVideo: Reuters

 
Článek

Společnost všem cestujícím doporučila, aby se na internetových stránkách informovali, zda let v plánovaný čas skutečně proběhne. Na letišti v Hamburku bylo již brzy ráno zrušeno sedm příletů a sedm odletů.

V Düsseldorfu vyškrtli z letového plánu padesát letů, mimo jiné do Berlína, Prahy nebo Vídně.

„V souvislosti se stávkou byl zrušen dnešní ranní spoj z Düsseldorfu s příletem do Prahy v 8:15 a následným odletem v 8:50,” sdělila Novinkám mluvčí Letiště Praha Marika Janoušková.

„Během dnešního dne je ještě plánován spoj z Düsseldorfu s příletem do Prahy v 16:20 a následným odletem v 16:55, který zatím zrušen nebyl,” dodala. Letiště však cestujícím doporučuje, aby v každém případě status svého letu průběžně sledovali.

Odbory se hádají mezi sebou

U Eurowings se stávkovalo již v říjnu. Tehdy stávku svolal odborový svaz Ufo, zatímco v úterý šlo o svaz ver.di. Tyto dvě organizace si vzájemně konkurují v boji o zastupování palubního personálu Eurowings. Vedení aerolinek chce jednat s oběma svazy zároveň, což však ver.di odmítá.

Stávky jsou součástí sporů o mzdy a další benefity palubního personálu. Ver.di požaduje pro zhruba 460 zaměstnanců zvýšení mezd o sedm procent a k tomu zvláštní příplatek 500 eur. Ve středu plánují stávku i piloti mateřské společnosti Lufthansa.

Reklama

Výběr článků

Načítám