Hlavní obsah

Novým ředitelem Eurotelu bude Michal Heřman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nynější zastupující ředitel Eurotelu Michal Heřman si udrží svou funkci i nadále. Jednatelé firmy se po doporučení dozorčích rad Eurotelu i Českého Telecomu, který je jediným vlastníkem Eurotelu, rozhodli jmenovat jej do funkce natrvalo.

Foto: archiv nemocnice

Nemocnice Český Těšín dokončila modernizaci lůžkového fondu.

Článek

Novinkám to oznámil mluvčí českého Telecomu Vladan Crha. "Jednatelé Eurotelu Praha se na základě výběrového řízení a po dohodě s dozorčí radou společnosti a jediným vlastníkem rozhodli jmenovat pana Michala Heřmana generálním ředitelem (CEO) společnosti," řekl Crha.

O funkci se kromě Heřmana ucházel i generální ředitel televize Prima Martin Dvořák a bývalý člen představenstva Komerční banky Tomas Spurny. Dosavadního zastupujícího šéfa prosazoval do funkce generální ředitel Telecomu Gabriel Berdár. Šéf dozorčí rady Eurotelu a zároveň i stejného orgánu v Telecomu Jiří Hurych dával přednost řediteli Dvořákovi.

Heřman ve funkci nahradí Terrence Valeskiho, který byl odvolán koncem dubna z pozice jednatele firmy, posléze odešel i z funkce šéfa společnosti. Oficiálně skončil kvůli problémům v komunikaci s vedením Telecomu a kvůli zpoždění nástupu rychlého internetu z mobilních telefonů. Generální ředitel Telecomu Gabriel Berdár posléze řekl, že odvoláním některých členů vedení Eurotelu chtěl posílit roli Telecomu jako jeho jediného vlastníka.

Michal Heřman

Michal Heřman se narodil 14. ledna 1964. Po absolvování Obchodní fakulty na Vysoké škole ekonomické v Praze strávil tamtéž pět let jako odborný asistent. Je ženatý a má devítiletou dceru. Hovoří anglicky, rusky a německy.

V Eurotelu pracuje od roku 1991, s tím, že od června 1996 do prosince 2000 jako finanční ředitel a jednatel. Od února 2001 do listopadu 2002 pracoval jako výkonný viceprezident pro finance v Komerční Bance a před příchodem do Českého Telecomu krátce působil jako finanční ředitel ve společnosti ALFA Bank Rusko.

Nový šéf Eurotelu v současnosti zastává ještě funkci výkonného ředitele Českého Telecomu pro transformaci.

Valeski mohl ve firmě zůstat až do začátku listopadu, rozhodl se ale, že z firmy sám odejde, protože prakticky ztratil možnost o ní rozhodovat. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Český Telecom se chce zbavit šéfa Eurotelu

Dozorčí rada Českého Telecomu svolala na čtvrtek mimořádné zasedání. Novinky o tom informoval mluvčí Vladan Crha. Na programu bude s největší pravděpodobností...

O osudu šéfa Eurotelu valná hromada nerozhodla

Dozorčí rada Českého Telecomu ve čtvrtek nerozhodla o odvolání generálního ředitele Eurotelu Terrence Valeskiho a odložila jednání na středu 28. dubna. Novinky...

Výběr článků

Načítám