Hlavní obsah

Nálada ve vedení německých firem se výrazně zlepšila

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nálada ve vedení německých firem se v srpnu výrazně zlepšila. Index podnikatelského klimatu stoupl z červnových květnových 90,4 bodu na aktuálních 92,6 bodu. Vyplývá to z pravidelného průzkumu Institutu ifo mezi zhruba devíti tisíci německými firmami.

Foto: Novinky

Index podnikatelského klimatu

Článek

„Nálada mezi německými manažery je nadále na vzestupu,“ uvedl prezident Institutu ifo Clemens Fuest.

„Podniky hodnotí aktuální situace ve srovnání s minulým měsícem výrazně lépe. Jejich očekávání navíc vyznívají o poznání optimističtěji,“ dodal.

Německá ekonomika se propadla nejvíce za padesát let

Ekonomika

Index podnikatelské situace, v němž podnikatelé a manažeři hodnotí aktuální situaci svého vlastního podnikání, za poslední měsíc stoupl ze 84,5 na 87,9 bodu.

Index očekávání, v němž podnikatelé hodnotí předpoklad vývoje ekonomiky i svého podnikání v nejbližších šesti měsících, vzrostl z květnových 80,5 na aktuálních 91,4 bodu.

Nálada mezi šéfy německých podniků se výrazně propadla v březnu a dubnu, především kvůli globální pandemii covid-19 a souvisejícím restriktivním opatřením. Od května však index podnikatelského institutu soustavně roste.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám