Hlavní obsah

Na trhu se objevilo kuřecí maso z Polska se salmonelou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na českém trhu se objevilo kuřecí maso původem z Polska kontaminované bakteriemi rodu Salmonella, které způsobují onemocnění salmonelózu. Datum použitelnosti sice mělo do 19. února a v tržní síti se již nenachází, ale Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje spotřebitele, kteří by mohli mít maso zmrazené.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

Na českém trhu se objevilo kuřecí maso původem z Polska kontaminované bakteriemi rodu Salmonella, zjistila SZPI.

Článek

Šarži v Česku prodávala společnost JIP východočeská, napsal ve čtvrtek v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Výrobcem je polská firma Kabanos z Jablonky. Na etiketě byl nápis „Kuře a kvalita bez drobu kurczak čerstvé děleně drůbeži masa“. Datum použitelnosti bylo do 19. února letošního roku.

„Důrazně doporučujeme všem spotřebitelům, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali. Případné zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv,“ uvedl Kopřiva.

Inspekce s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení sankce a v kontrolách bude pokračovat.

Ministerstvo varuje před nebezpečnou panenkou, která může narušit mužskou reprodukci

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám