Hlavní obsah

Na klopýtnutí Leo Expressu zareagovaly České dráhy, nabízejí svá pendolina

– Praha
Novinky, pit

V úterý nový železniční dopravce Leo Express přiznal, že chystaný středeční termín, kdy se hodlal s cestujícími vydat na cestu z Prahy do Ostravy, se odkládá. Konkurence nezůstala spát a například České dráhy (ČD) nabízejí lidem, kteří nemají už čas na změnu cesty, že mohou využít za zvýhodněných podmínek jejich pendolina.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Vlaková souprava Pendolino

Článek

„České dráhy se rozhodly pomoci cestujícím soukromého dopravce dne 7. listopadu, kteří pro zrušení jeho spojení nemají čas na přebukování své cest na jiné spoje a potřebují zítra cestovat mezi Prahou, Pardubicemi, Olomoucí a Ostravou,“ informoval Petr Šťáhlavský z tiskového oddělení ČD.

Pokud se cestující prokážou ve středu v soupravě SC Pendolino s odjezdem z Prahy hlavního nádraží ve 13.12 hodin a druhým spojem s odjezdem z Ostravy hlavního nádraží v 17.41 vytištěnými jízdenkami Leo Expressu, mohou podle Šťáhlavského nastoupit bez rezervace a ve vlaku si pak koupit jízdenky s 50procentní slevou. Cesta z Prahy do Ostravy je tak vyjde na 229 korun.

„Cestující mimořádně nebudou platit cenu rezervace ani přirážku za odbavení ve vlaku a nástup bez platné rezervace,“ doplnil Šťáhlavský. V dalších dnech podle něj ale cestující už budou moci využít pendolina a expresy jen podle platného jízdního řádu a aktuálních cenových nabídek.

Podle mluvčího společnosti Leo Express Petra Kopáčka firma v úterý nepřevzala dvě vlakové soupravy od dodavatelské společnosti Stadler, protože ta nepředložila kompletní dokumentaci. Dopravce chce dodat potřebné dokumenty pro spuštění zkušebního provozu s cestujícími do 12. listopadu.

„Provoz s cestujícími zahájíme po předložení chybějící dokumentace. Nadále platí, že Leo Express vyjede v předstihu k původně plánovanému termínu 9. prosince 2012,“ nechal se slyšet šéf Leo Expresu Leoš Novotný. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám