Hlavní obsah

Na Aukru se snižuje podíl problematických transakcí

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Podíl nezdařených transakcí v internetovém obchodě Aukro.cz se v posledních čtyřech letech stále snižuje. V současné době je pouze 0,01 procenta transakcí problematických a nejsou dokončeny, stejný podíl představovaly tyto transakce i v roce 2010. Vyplývá to z dlouhodobého průzkumu internetového obchodu Aukro.cz.

Foto: Profimedia.cz

Ke zvyšování bezpečí nákupů na internetu přispívají také systémy komentářů a hodnocení.

Článek

V roce 2010, kdy mělo Aukro.cz přes dva milióny registrovaných uživatelů, pouze 0,01 procent z nich řešilo problematickou transakci. Podíl problematických transakcí je stejný i při 2,2 miliónech registrovaných uživatelích.

„To znamená, že na deset tisíc bezproblémových transakcí připadá pouze jedna transakce, kdy prodejce nedodrží podmínky kupní smlouvy,“ říká David Vychytil, provozní ředitel nákupní galerie Aukro.cz.

Bezpečnost plateb

Bezpečnost obchodování na internetu významně ovlivňují metody plateb. Nejbezpečnější a současně nejméně náročné jsou platby platebními tlačítky nebo platební kartou, které Aukro nově nabízí prostřednictvím platební brány PayU. Naopak mezi nejpomalejší a časově nejnáročnější patří klasické bankovní převody a platby dobírkou.

Trend zvyšování bezpečnosti na internetu a vzdělávání jeho uživatelů je patrný již delší dobu na celém českém internetu, což souvisí i s dlouhodobým růstem obliby nakupování na internetu. V loňském roce čeští uživatelé v internetových obchodech utratili rekordních 33 miliard Kč.

Anketa

Měli jste někdy problém s nákupem přes internet?
Ano
38,1 %
Ne
56,5 %
Tento druh nakupování nevyužívám
5,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1586 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám