Hlavní obsah

Mlynář: O kupci Telecomu rozhodne cena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

O kupci státních 51 procent akcií v Českém Telecomu by měla v konečné fázi rozhodnout nabídnutá cena. V rozhovoru pro ČTK to v úterý řekl ministr informatiky Vladimír Mlynář s tím, že vláda zvažuje několik postupů prodeje a měla by v brzké době rozhodnout.

Foto: Střední škola informatiky a finančních služeb

Po dobu pěti týdnů si budou plzeňští senioři osvojovat základní pravidla práce s počítačem.

Článek

Mlynář tak potvrdil informace ministra financí Bohuslava Sobotky, že kabinet bude chtít prodej urychlit. Podle Mlynáře by měla Telecom kupovat buď přímo telekomunikační firma nebo konsorcium, jehož součástí strategický investor bude.

Ministr uvedl, že vláda je připravena na případnou nabídku pružně reagovat. "Účast strategického investora je podmínkou a pružná reakce je nabídkou," uvedl s tím, že zatím žádné oficiální nabídky neregistruje, protože vláda o způsobu prodeje nerozhodla. Podle neoficiálních informací by mělo rozhodnutí padnout na přelomu roku.

Podle některých zdrojů ministr v minulosti s několika zájemci jednal. Zájem má údajně například společnost CVC partners, která se již jednou o Telecom neúspěšně ucházela. Podle týdeníku Euro měla česká strana údajně kontaktovat například France Télécom. Nedávno se objevila i informace o schůzce Mlynáře a šéfa největší tuzemské finanční skupiny PPF Petra Kellnera. Podle ministra však byla schůzka čistě informativní. "To, do jakých souvislostí je dáván můj oběd s panem Kellnerem, je absurdní," dodal.

Vláda by měla podíl státu v Telecomu začít prodávat v příštím roce a transakci dokončit před koncem roku 2005. Tržní cena se podle kurzu akcií na burze pohybuje kolem 47 miliard korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám