Hlavní obsah

Ministerstvo vybralo poradce na elektronické mýtné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Resort dopravy souhlasil s tím, aby mu při výběru dodavatele elektronického mýtného radilo konsorcium Deloitte Czech Republic a Bovis Lend Lease. Do soutěže se přitom přihlásilo jako jediné. ČR za rady zaplatí 90 miliónů korun.

Článek

"To, že se přihlásil jeden uchazeč, je pro nás zklamání. Na druhou stranu nabízená cena za projektové služby je dobrá," uvedl náměstek ministra Jiří Kubínek. Dodal, že projektový manažer musí být pojištěn tak, aby byl schopen v případě selhání projektu uhradit státu vzniklé škody.

ČR chce na dálnicích vybírat od kamiónů elektronické mýtné už v průběhu roku 2006.

Systém, kterým se bude mýtné v České republice měřit, vzejde z výběrového řízení, jež vláda vyhlásí v červnu. Konkurovat si budou mikrovlnný a satelitní systém. První z nich nyní funguje v Rakousku, druhý v Německu. Ministerstvo dopravy tvrdí, že na technologii mu nezáleží, důležité je, aby byl zaveden rychle a byl co nejlevnější.

Vláda stanovila, že mýtné budou platit nákladní vozy od 7,5 tuny, rozhodnutí by ale mohla změnit a systém sladit s okolními zeměmi. Mýtné by pak platily vozy od 3,5 tuny nebo až od 12 tun.

Reklama

Související témata:

Související články

Radit státu s mýtným chce jen jediná firma

Ve výběrovém řízení na poradce státu při zavádění mýtného v České republice podal nabídku pouze jediný uchazeč, konsorcium Deloitte Czech republic a Bovis Lend...

Výběr článků

Načítám