Hlavní obsah

Mercedes dostal v Koreji pokutu v přepočtu 355 milionů Kč kvůli emisím

Jihokorejský antimonopolní úřad (KFTC) se rozhodl vyměřit německé automobilce Mercedes-Benz a její jihokorejské divizi pokutu 20,2 miliardy wonů (zhruba 355 milionů Kč) za klamavou reklamu související s emisemi jejich naftových vozů. Informovala o tom v pondělí agentura Reuters.

Foto: Mercedes-Benz ČR

Ilustrační foto

Článek

KFTC uvedl, že Mercedes pomocí instalace nezákonného softwaru do svých vozidel manipuloval se zařízeními pro snižování emisí.

Tato zařízení tak za běžných jízdních podmínek podávala nižší výkon než během certifikačních testů. Podle úřadu bylo tímto softwarem vybaveno 15 modelů značky Mercedes, píše Reuters.

BMW loni vystřídalo Mercedes v čele trhu s luxusními vozy

AutoMoto

„Je smysluplné uvalit postihy na největšího prodejce dovážených vozů za bránění spotřebitelům v racionální volbě při nákupu prostřednictvím klamavé reklamy ohledně snižování emisí, a to dokonce i po skandálu dieselgate (německé automobilky Volkswagen),” uvedl KFTC.

Volkswagen v září 2015 v reakci na obvinění amerických úřadů přiznal, že software umožňující manipulovat s testy nainstaloval do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám