Hlavní obsah

Menšinoví akcionáři Sazky považují za nejlepší nabídku KKCG

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Menšinový akcionáři loterijní společnosti Sazka se dohodli, že budou společně jako způsob vyřešení problémů prosazovat nabídku skupiny KKCG Karla Komárka. Většinový akcionář ale dává přednost jiné nabídce.

Foto: archív, Právo

Článek

Mezi malé akcionáře, kteří mají dohromady asi dvacetiprocentní podíl, patří například Sokol, Orel nebo Český olympijský výbor.

Většinový akcionář, Český svaz tělesné výchovy (ČSTV), drží 68 procent a prosazuje nabídku Penty a E Investu. Ti chtějí firmě pomoci miliardami korun bez nároku na podíl ve firmě. Chtějí jen část zisku.

"Rozhodli jsme se postupovat společně. Chceme získat tu nejvýhodnější nabídku, která nebude projednána jen mezi nejvyšším vedením ČSTV a Sazky. Právě takové dohody totiž nevedou k nejvýhodnější nabídce, ale k zachování postů," řekl místostarosta Sokola Oldřich Lomecký. Zároveň uvedl, že za nejvýhodnější nabídku nyní považují tu, která je podpořena kapitálově nejsilněji a to je nabídka KKCG.

Komárkova společnost nabízí 2,8 miliardy korun, za to chce 67procentní podíl ve firmě.

Vedení Sazky, Penty a E Investu se na pomoci dohodla před několika týdny. Firmy slíbily, že zaplatí dluhy největším věřitelům. Zatím tak ale podle slov největšího věřitele Radovana Vítka neučinily.

Sazka je v insolvenčním řízení, byl ustaven předběžní správce. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Vítek nabízí za Sazku miliardu korun

Radovan Vítek nabízí akcionářům Sazky miliardu korun za stoprocentní podíl ve firmě. Podle něj to mohou být jediné peníze, které uvidí. Tvrdí, že mu zatím...

Výběr článků

Načítám