Hlavní obsah

Matka České spořitelny Erste nabídne podíl v maďarské divizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakouská finanční skupina Erste Group nabídne maďarské vládě a Evropské bance pro obnovu a rozvoj (EBRD), aby koupily podíl v divizi Erste v Maďarsku. Agentuře Reuters to v pondělí řekl mluvčí Erste Michael Mauritz. Nabídka je podmíněna tím, že Maďarsko provede změny v opatřeních pro finanční odvětví.

Foto: Heinz-peter Bader, Reuters

Ilustrační snímek

Článek

"Pokud nastane změna pro finanční sektor, vybídneme obě strany (vládu a EBRD), aby investovaly v našem zdejším subjektu," řekl Mauritz v telefonátu z Vídně.

Spekulace o možném prodeji podílu v Erste Bank Hungary přinesl předtím ekonomický web Portfolio, který se odvolal na nejmenované zdroje. Podle něj maďarská vláda a EBRD získají každá podíl 15 procent prostřednictvím zvýšení kapitálu.

Maďarská vláda, která od bank vybírá od roku 2010 velké daně, slíbila, že svůj postoj vůči bankovnímu sektoru změní, pokud bankovní domy začnou ve větší míře poskytovat úvěry. Dohoda mezi Erste a EBRD by mohla být krok tímto směrem, napsala agentura Reuters.

Kvůli problémům v Maďarsku a Rumunsku se Erste propadla do hluboké ztráty. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám