Hlavní obsah

Majitel Ondrášovky koupil Karlovarskou Korunní. Bude českou dvojkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skupina Arca Capital slovenského finančníka Pavola Krúpy, které patří tuzemský výrobce minerálek Ondrášovka, koupila od společnosti Alphaduct Vladimíra Komára stoprocentní podíl ve společnosti Karlovarská Korunní. V pátek o tom informovala mluvčí Arca Capital Barbora Hanáková.

Foto: Arca Capital

Majitelem společnosti Arca Capital je finančník Pavol Krúpa.

Článek

Akvizicí vznikne subjekt s pozicí dvojky na trhu balených minerálních vod v České republice se zhruba čtvrtinovým tržním podílem. Nápojářská skupina bude mít obrat přes 800 miliónů korun.

Cenu transakce společnosti nezveřejnily. Mluvčí Arca Capital ji odmítla komentovat. Podle severu Forbes.cz však Komár od Arca Capital mohl inkasovat přes 200 miliónů korun.

Arca Capital je investiční skupina působící především v oblasti rizikového kapitálu v regionu střední a východní Evropy. Skupina má zastoupení v Bratislavě, Praze, Londýně a Kyjevě. Majitelem Ondrášovky je od roku 2007.

Krúpovi a jeho společníkům patří také minerální voda Šaratica. Ondrášovku, Korunní a další menší značky formálně zastřeší skupina Ondrášovka Holding.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám