Hlavní obsah

Maďaři v počtu čerpacích stanic v Česku dohánějí Benzinu

Novinky, Tomáš Volf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky koupi benzínek Lukoil a Agip se stal maďarský MOL majitelem druhé největší sítě čerpacích stanic v ČR a předběhl tak rakouskou OMV, státním Čeprem vlastněnou Euro Oil i nizozemsko-britský Shell. Nejvíce čerpacích stanic má i nadále Benzina.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Ruský Lukoil oznámil prodej 44 čerpacích stanic skupině MOL v pondělí. [celá zpráva]

V důsledku protiruských sankcí firma omezuje aktivity v Evropě, jako první se zbavila pump na Ukrajině, kde je koupila rakouská AMIC. [celá zpráva]

MOL koupil na jaře 124 benzínek Agip od italské ENI, která z Česka odešla. Již předtím mu patřilo 24 pump Slovnaft a 125 čerpacích stanic Pap Oil. Zatímco na konci loňského roku MOL vlastnil 149 benzínek, nyní mu jich patří 317.

Foto: David Ryneš, Novinky

Největší sítě čerpacích stanic v roce 2013

Jen o 21 čerpacích stanic víc provozuje pod značkou Benzina skupina Unipetrol, kterou vlastní polský PKN Orlen. Před několika lety majitel zkoušel přejmenovat některé pumpy Benziny na Orlen nebo Star, pro nezájem řidičů se ale rozhodl ponechat zavedenou značku. Unipetrol se již dříve nechal slyšet, že by rád síť čerpacích stanic v Česku ještě posílil.

Foto: David Ryneš, Novinky

Největší sítě čerpacích stanic v roce 2014

Třetí největší síť benzínek patří rakouské OMV. Až na čtvrtém místě je český EuroOil, který vlastní státní podnik Čepro.

Britsko-nizozemský Shell koncem loňského roku prodal svůj podíl v České rafinérské Unipetrolu, což podle analytiků naznačuje, že se chystá odejít z ČR. Další přeskupení na trhu čerpacích stanic tak nemusí být daleko.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám