Hlavní obsah

Maďaři koupí v Česku čerpací stanice Lukoil

Maďarská společnost MOL převezme v České republice 44 čerpacích stanic ruské firmy Lukoil. Po dokončení akvizice sítě AGIP od společnosti ENI se počet čerpacích stanic skupiny MOL v Česku zvýší na 318.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Tato akvizice je důležitý krok při dalším posilování naší přítomnosti na českém trhu a naplňování strategického cíle, kterým je pozice předního hráče v regionu střední a východní Evropy," uvedl viceprezident skupiny MOL pro maloobchod Lars Höglund. Prodej vyžaduje splnění určitých administrativních podmínek a schválení příslušnými úřady, uvedla firma.

Síť čerpacích stanic Lukoilu pokrývá celé území republiky. Vedle transakce na českém trhu Lukoil rovněž informoval, že prodá 75 čerpacích stanic v Maďarsku a 19 na Slovensku maďarské firmě Norm Benzinkút.

Skupina MOL je mezinárodní ropná a plynárenská společnost se sídlem v Budapešti. Vlastní síť víc než 1700 čerpacích stanic v 11 zemích napříč střední a jihovýchodní Evropou. Celkem působí ve více než 40 zemích a zaměstnává téměř 29 tisíc lidí po celém světě. Skupina rovněž provozuje čtyři rafinerie a dva petrochemické závody v Maďarsku, na Slovensku a v Chorvatsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám