Hlavní obsah

Lidé se v Tesku bili o levné fotoaparáty

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Otvírání nové prodejny Tesco k Praze na Skalce doprovázely už tradiční návaly zákazníků. Firma lidi navíc přilákala digitálním fotoaparátem Kodak za velmi výhodnou cenu. Nával ale nevydržel pult s elektrem a množství lidí způsobilo zmatek i při placení. Vše nakonec řešila policie.

Článek

"Zájem lidí o fotoaparát převyšoval počet kusů, které jsme měli, hrozen zákazníků, který se v oddělení shromáždil svým tlakem posunul pult s elektrem," řekla Novinkám mluvčí Teska Jana Matoušková.

"Dav ty, co byli hned vepředu, přitiskl k pultům a začal bezohledně drtit. Moderátoři celé show i zaměstnanci obchodu vyskočili na kymácející se pulty a začali křičet prosby, později rozkazy a pak již jen výkřiky k uvolnění zástupu," popsal Novinkám jeden ze zájemců o fotoaparát.

Lidé, na které se dostalo, se se zbožím nemohli dostat z davu ven a nakonec už ani platit. Návalu asistovala i policie, která vytvořila pro obsloužené zákazníky uličku, jíž mohli odejít.

Firma zavedla pořadník

"Lidé zhruba od 5:30 stáli frontu, kterou při otevření nikdo nerespektoval. Prodej digifoťáku provázelo naprosto fatální kolaps při prodeji, který ani nebyl regulérně zahájen. Byla pro připravena jedna pokladna, která nefungovala a prodej z plochy cca 3,5m x 3,5m. Katastrofální tlačenice nezpůsobená lidmi, ale neuvěřitelně neschopnou nekoordinací lidí z Tesca skončilo totálním vysílením všech," řekl další z lidí, kteří si do obchodu pro fotoaparát přišli.

Tesco mělo na skladě několik stovek fotoaparátů, podle Matouškové se všechny prodaly. Přiznala, že takový zájem zákazníků řetězec nečekal. Ti, co se na ně nedostalo, se mohli zapsat do pořadníku, obchod další přístroje dodá ještě během středy.

Neskopojení zákaznící tvrdí, že fotoaparátů nebylo více než 50.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám