Hlavní obsah

Korýši a měkkýši v chlebu nebyli, za špatnou etiketu mohla chyba výrobce

Novinky, pit
Praha

V osmi prodejnách Albert se prodával čerstvý chléb Šumava od dodavatele Mader a synové. U něho si kupující mohli na etiketě u alergologických informací přečíst, že výrobek může obsahovat mimo jiné i korýše, měkkýše a ryby. Jak pro Novinky uvedla Judita Urbánková, mluvčí společnosti Ahold, která řetězec Albert provozuje, tato informace se na etiketu dostala administrativní chybou na straně dodavatele.

Foto: facebook

Neobvyklé alergeny má na svědomí administrativní chyba.

Článek

„Na základě vyjádření dodavatele Mader a synové se tato informace na etiketu dostala administrativní chybou na straně dodavatele. Za toto chybné označení se jménem společnosti Ahold i našeho dodavatele omlouváme naším zákazníkům,“ sdělila Urbánková.

Nesprávná informace na váhových etiketách tohoto výrobku je opravena s platností od 8. ledna 2012. „Zároveň jsme provedli kontrolu u všech chlebů Šumava od 30 dodavatelů, kteří zásobují naši síť prodejen Albert. Na základě našeho zjištění jsou informace pro spotřebitele v pořádku,“ doplnila mluvčí.

Chyba jedné z pracovnic

Podle Václava Vrány, jednatele společnosti Mader a synové, došlo při vyplňování tzv. zalistovací karty k administrativní chybě, způsobené jednou z pracovnic. Ta v rozporu se skutečností uvedla do této karty, že ve výrobku se může nacházet stopové množství alergenů, a to mimo jiné korýši, měkkýši, oxid siřičitý, ryby a celer.

„Tento i ostatní naše výrobky nemohou v žádném případě obsahovat ani stopy zmiňovaných alergenů,“ vysvětlil Vrána s tím, že společnost se omlouvá za způsobené problémy.

Vedení společnosti Mader a synové přijalo podle Vrány taková opatření, aby v budoucnu nemohlo dojít k podobnému administrativnímu pochybení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám