Hlavní obsah

Korunní se kvůli reklamě rozhádala s ostatními minerálkami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Spory kolem kontroverzního reklamního spotu, který propaguje minerálku Korunní, nekončí. Její výrobce, Karlovarská korunní kyselka (KKK), vystoupil ze Svazu minerálních vod. Nelíbí se mu, že svaz se postavil na stranu výrobce minerálky Magnesia. Právě proti ní je spot údajně naměřen.

Foto: Techmania Science Center

Příměstské tábory budou opět rozděleny do dvou věkových skupin.

Článek

Firmy Karlovarská korunní kyselka a Kyselka Praga vystoupily ze svazu po jeho zasedání minulý týden.

"Je to příliš čerstvé. Zprávu vím teprve od rána. Pravděpodobně se k tomu členové svazu nebo výboru sejdou a teprve pak vydáme nějaké vyjádření," řekla předsedkyně svazu Jana Ježková. Členy svazu chce neprodleně informovat.

Svaz se postavil na stranu Magnesie

Organizace se sešla na podnět Karlovarských minerálních vod (KMV) a měla se vyjádřit ke spornému spotu, jehož stažení z médií nařídil v úterý plzeňský krajský soud.

Výrobce Magnesie tvrdí, že reklama je klamavá a snaží se přetáhnout spotřebitele k minerální vodě Korunní. To ale KKK od samého počátku odmítají.

Obchodní ředitel firmy Alphaduct Tomáš Urban tvrdí, že o podobných věcech svaz vůbec rozhodovat nemá. "Toto jednání je v rozporu s posláním svazu. Do jeho kompetencí v žádném případě nepatří posuzování a veřejné komentování obchodní činnosti členů svazu," uvedl Urban. Firma Alphaduct zastupuje KKK a právě ona je autorem kontroverzní reklamy.

Spor o hořčík

Podle KMV spot obsahuje nepravdivý údaj. Má jím být pasáž obsahující tvrzení: "Minerální vody obsahují magnesium, které potřebujeme pro správnou funkci srdce, jenže některé minerálky mají magnesia mnoho, a proto je musíme střídat. Vysoký obsah magnesia v lidském těle totiž může způsobit necitlivost. Korunní ale obsahuje vyvážený poměr minerálů Optimineral, a proto ji můžeme pít bez obav každý den."

Magnesia tvrdí, že právě odkazem na "magnesium" Korunní jasně ukazuje na konkurenční výrobek. V opačném případě by měla používat slovo horčík.

Anketa

Myslíte si, že reklama Korunní poškozovala Magnesii?
Ano, Magnesia se mi po zhlédnutí reklamy hned asociovala
62,4 %
Ne, nenapadlo mě, že by mohla být zaměřená proti ní
37,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 250 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Minerálky ano, ale s mírou

Jakou minerální vodu máme pít? Odpověď na tuto otázku není jednoznačná, neboť každý člověk má jiné nároky a potřeby. Odborníci se nicméně shodují v tom,...

Korunní musí stáhnout sporný reklamní spot

Krajský soud v Plzni uložil Karlovarské korunní kyselce, výrobci minerálky korunní, aby zastavila šíření sporné reklamy na svou minerálku. Na návrh...

Výběr článků

Načítám