Hlavní obsah

Koncern BP nesmí dostávat zakázky od americké vlády

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Britský ropný gigant BP dostal od americké Agentury pro ochranu životního prostředí (EPA) dočasný zákaz, pokud jde o uzavírání nových zakázek s americkou vládou. Informoval o tom server BBC.

Foto: Kate Davison-Greenpeace, Reuters

Ropné skvrny na hladině Mexického zálivu

Článek

Podle EPA důvod tohoto kroku spočíval v „nedostatku podnikatelské integrity“, a to v souvislosti s havárií ropné plošiny a následnou obří ekologickou katastrofou v Mexickém zálivu v roce 2010.

Nařízení se nevztahuje na již uzavřené kontrakty. Dá se však předpokládat, že by mohlo mít vliv na následné zisky této společnosti.

Jak připomíná BBC, byl britský koncern největším dodavatelem paliva pro americké ministerstvo obrany. To mu v loňském roce udělilo zakázky v celkové hodnotě zhruba 1,35 miliardy dolarů.

BP před nedávnem uznala zodpovědnost za ekologickou katastrofu v Mexickém zálivu, největší v dějinách USA, při níž zemřelo 11 lidí a došlo ke znečištění pobřeží pěti amerických států na jihovýchodě USA.

Reklama

Výběr článků

Načítám