Hlavní obsah

Komerční bance klesl zisk o 38,5 procenta na 4,4 miliardy

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Komerční bance v první polovině letošního roku poklesl čistý zisk o 38,5 procenta na 4,4 miliardy korun. Banka to oznámila v pondělní tiskové zprávě. Celkové výnosy bance klesly o 6,7 procenta na 15,1 miliardy korun. Naopak provozní náklady vzrostly o 3,1 procenta na 8 miliard korun.

Foto: Panorama, Mapy.cz

Památkově chráněná budova Komerční banky v pražské ulici Na Příkopě

Článek

Čisté úrokové výnosy se snížily o 7,8 procenta na 10,8 miliardy korun. Úvěry klientům se přitom současně zvýšily o 4,9 procenta na 676,3 miliardy korun. Podle banky šlo o důsledek poklesu tržních úrokových sazeb.

Deutsche Bank je nečekaně v zisku, navzdory očekáváním a pandemii

Ekonomika

Vklady klientů stouply meziročně o 7,1 procenta na 898,4 miliardy korun. Objem aktiv klientů v podílových fondech, penzijním spoření a životním pojištění vzrostl o 4,9 procenta na 185,4 miliardy korun.

Komerční banka patří mezi největší finanční domy v Česku jak podle počtu klientů, tak podle bilanční sumy. Jejím většinovým akcionářem je francouzská banka Société Générale. Ta se propadla do ztráty 1,26 miliardy eur (33,1 miliardy korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám