Hlavní obsah

Komárkova firma koupila britskou loterii Camelot

Aktualizováno

Společnost Allwyn Entertainment ze skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka uzavřela akvizici společnosti Camelot, která vlastní licenci na provoz britské loterie. ČTK o tom informovala KKCG. Majitelem Camelotu byl doposud kanadský penzijní fond Ontario Teachers' Pension Plan.

Foto: KKCG

Karel Komárek

Článek

Převzetí ještě musí schválit příslušné úřady, jeho dokončení se tak dá čekat v prvním čtvrtletí příštího roku.

Společnost Allwyn získala letos v září desetiletou licenci na provoz britské loterie, platit začne v únoru 2024. Současným provozovatelem je už od založení loterie v roce 1994 právě Camelot.

Už na konci října server Sky News s odvoláním na informované zdroje uváděl, že dohoda o převzetí Camelotu by mohla být uzavřena v nadcházejících týdnech a hodnota transakce by měla činit 100 milionů liber (2,9 miliardy korun).

Desetiletá licence na provozování Národní loterie je největší zakázkou veřejného sektoru v Británii. Allwyn zvítězil mimo jiné díky příslibu, že na dobročinné účely vybere podstatně více než Camelot, slíbil také vysoké investice do nových digitálních produktů.

Britská Národní loterie patří k největším na světě. Od jejího vzniku v roce 1994 hráči dohromady získali více než 46 miliard liber na 670 000 dobročinných účelů po celé Británii.

Allwyn provozuje loterie v České republice, Itálii, Rakousku, Řecku a na Kypru. Dříve se společnost jmenovala Sazka Entertainment.

Komárek patří k nejbohatším českým podnikatelům. Jeho firma KKCG se zaměřuje hlavně na podnikání v zábavě, ale také na ropu a plyn, informační technologie a reality. Skupina vyvíjí podnikatelské aktivity ve 36 zemích světa. Drží podíly mimo jiné ve společnostech Allwyn, Aricoma Group, MND Group, KKCG Real Estate Group, v kapitálovém fondu Springtide Ventures a dalších.

PPF investuje do Komárkovy Allwyn 6,5 miliardy korun

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám