Hlavní obsah

KKCG předložila Sazce nabídku na navýšení kapitálu o 2,8 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Skupina KKCG podnikatele Karla Komárka předložila společnosti Sazka nabídku na navýšení základního kapitálu o 2,8 miliardy korun. Za to požaduje 67 procent akcií společnosti. KKCG zároveň garantuje sportovním svazům 250 miliónů korun ročně po dobu 15 let. KKCG to uvedla v tiskové zprávě.

Článek

Někteří menšinoví akcionáři považují nabídku KKCG za velmi výhodnou, jako například prezident Automotoklubu Roman Ječmínek či první místostarosta Sokola Oldřich Lomecký.

Ve hře i další nabídky

Nabídku v pondělí akcionářům Sazky zaslal rovněž podnikatel Radovan Vítek. Ten nabízí za 100 procent akcií firmy miliardu korun. S nabídkou ale musí souhlasit všechny sportovní svazy. V budoucnu jim chce Vítek přispívat na jejich sportovní činnost.

Třetím návrhem ve hře je nabídka společností Penta a E-Invest. Firmy kvůli tomu uzavřely se Sazkou smlouvu o strategickém partnerství a uvedly, že poskytnou Sazce tolik peněz, kolik bude třeba k odvrácení insolvence. Sportovní svazy, které Sazku vlastní, dostanou podle dohody od Penty s E-Investem půjčku, investoři na oplátku získají podíl na zisku Sazky.

Sazka v pondělí uhradila čtyři milióny eur (asi 97 miliónů korun) za jistinu dluhopisů, které měla uhradit již v lednu. "Uhrazení jistiny je jedním z kroků strategické spolupráce se společnostmi E-invest a Penta," uvedl mluvčí Sazky Jan Tuna. Další jistinu dluhopisů za čtyři milióny eur a úroky za 8,8 miliónu eur by měla podle Tuny Sazka uhradit v červenci letošního roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Sazka bude mít mimořádnou valnou hromadu

Českému olympijskému výboru (ČOV) se podaří svolat mimořádnou valnou hromadu Sazky. Organizace má v Sazce dvouprocentní podíl. Na svolání hromady je potřeba...

Vítek nabízí za Sazku miliardu korun

Radovan Vítek nabízí akcionářům Sazky miliardu korun za stoprocentní podíl ve firmě. Podle něj to mohou být jediné peníze, které uvidí. Tvrdí, že mu zatím...

Výběr článků

Načítám