Hlavní obsah

Kellnerově PPF stoupl zisk v pololetí na 6,7 miliardy, i díky O2

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupině PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera stoupl v prvním pololetí čistý zisk meziročně o čtvrtinu na 6,7 miliardy korun. Aktiva PPF vzrostla letos o 12 procent na 654 miliard korun, informovala ve středu mluvčí společnosti Zuzana Migdalová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V prvním pololetí roku pokračoval růst zisku Home Creditu, který dále rozšiřuje své asijské aktivity. Pozitivních výsledků dosahují naše telekomunikační aktiva, kde se prokazuje správnost rozhodnutí o rozdělení na dvě společnosti,“ řekla finanční ředitelka PPF Kateřina Jirásková.

PPF koupila telekomunikačního operátora O2 od španělské Telefóniky v roce 2013 za téměř 64 miliard korun. Loni vyčlenila telekomunikační infrastrukturu, jako jsou sítě či datová centra, do společnosti Cetin.

„Kromě stabilních pozitivních výsledků našich bank, PPF Banky i Air Bank, jsme se soustředili i na rozvoj segmentu nemovitostí,” doplnila Jirásková.

Přes 95 procent akcií PPF vlastní nejbohatší Čech Petr Kellner. Skupina investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, pojišťovnictví, maloobchodní služby, nemovitosti až po zemědělství. Působí v Evropě, Rusku, Asii a USA a má dohromady přes 112 tisíc zaměstnanců.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám