Hlavní obsah

Kellnerova PPF dokončila převzetí TV Nova

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera dokončila převzetí mediální společnosti Central European Media Enterprises (CME), která provozuje mimo jiné tuzemskou televizi Nova. Skupina o tom informovala v úterý. Včetně Česka CME provozuje televize na pěti trzích.

Foto: Profimedia.cz

Akvizici již v úterý schválila Evropská komise. Dosavadním vlastníkem byla americká společnost AT&T.

Článek

Akvizici již v úterý schválila Evropská komise. Dosavadním vlastníkem byla americká společnost AT.

Pozici generálního ředitele CME s okamžitou platností převezme 57letý Didier Stoessel, který bude odpovědný za český, slovenský, rumunský a slovinský trh.

TV Nova bude Kellnerova. PPF smí převzít CME, rozhodla Evropská komise

Ekonomika

Zhruba třetinový podíl v CME v roce 2009 koupila americká společnost Time Warner, která jej v dalších letech zvýšila těsně pod 50 procent. Firmu Time Warner později převzal americký telekomunikační gigant AT a přejmenoval na Warner Media. Jejím prostřednictvím v CME drží většinový podíl.

CME loni zvýšila provozní zisk o šest procent. V konstantních kurzech se zvýšil o 11 procent na 187,3 milionu dolarů. Firma také splatila dluh v objemu 150 milionů eur. V České republice CME zvýšila provozní zisk o 7,4 procenta na 101,6 milionu dolarů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám