Hlavní obsah

Kasina v Las Vegas jsou už pátý rok za sebou ve ztrátě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Carson City

Pravidlo, že nakonec vždy vydělává kasino, už neplatí. Kasina v Nevadě včetně hráčské Mekky Las Vegas jsou již pátým rokem ve ztrátě. Uvedl to na konci minulého týdně Úřad pro kontrolu hazardu s tím, že ztráta kasin v Nevadě činila 1,35 miliardy dolarů (27 miliard Kč).

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Freemont Street

Článek

Na příjmech celé branže se hazardní hry podílejí už jen 45,1 procenta, většina příjmů jde z hotelových a restauračních služeb, ty samotné jsou ovšem ještě ztrátovější.

Celkové příjmy 263 kasin, které úřad sleduje, loni stouply o 0,4 procenta na 23 miliard dolarů a zaznamenaly třetí rok růstu po sobě. Většina ztrát ve výši 136 miliónů dolarů kasin byla podle úřadu důsledkem jejich zvýšených výdajů, napsala agentura AP. Ztráta meziročně vzrostla o 11,2 procenta.

Největší příjem byl z hracích automatů, přinesly 10,3 miliardy, což představuje skoro dvě třetiny příjmů. Naopak podíl hracích stolů nečiní ani třetinu, uvedl list Las Vegas Sun.

Las Vegas táhne branži do dolů

Na Stripu v Las Vegas, který je centrem amerického hazardu, činila ztráta 1,4 miliardy dolarů, tedy o třináct procent méně než o rok dříve. Ztráta samotných kasin dosáhla 17,8 miliónu dolarů, což je o 61 procent méně než v roce 2012. Růst příjmů z hazardu poprvé od roku 2007 překonal přírůstek ostatních příjmů, tedy z ubytování, restaurací a zábavy. Tržby z hraní se zvýšily o 3,5 procenta na 5,7 miliardy dolarů, zatímco celkové příjmy Stripu stouply jen o 1,7 procenta na 15,5 miliardy. Příjmy z hazardu na Stripu jsou už patnáctý rok za sebou pod polovinou celkových tržeb, což signalizuje, že Las Vegas přitahuje turisty nejen hazardem.

Hospodářské výsledky kasin v ostatních nevadských okresech jsou lepší, kasina v okresu Laughlin oznámila čistý příjem ve výši 13 miliónů, což je o 289 procent více než před rokem, na Boulder Highway se zvýšil příjem o 36 procent na 44 miliónů, ale razantně poklesl čistý příjem z kasin ve zbytku okresu Clark i v okresu Washoe. Devadesátimiliónovou ztrátu utrpěla i kasina v South Lake Tahoe, v sedmimiliónovém  zisku byla naopak v Carson Valey.

Nevadská kasina vykázala naposledy celkový zisk v roce 2008 ve výši 721 miliónů dolarů, od té doby jsou ve ztrátě, protože na ně tvrdě dopadla recese. V roce 2009 činila ztráta 6,8 miliardy dolarů. Do té doby byla kasina v roční ztrátě jen jedenkrát v historii, v roce 2002, po teroristických útocích ze září 2001.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám