Hlavní obsah

Jeřáb pokládá na most v Týně 28 nosníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pohled atraktivní je v těchto dnech rozsáhlá rekonstrukce mostu v Týně nad Vltavou. Vysokozdvižný jeřáb usazuje na konstrukci mnohatunové ocelové nosníky. Celková oprava vyjde na čtvrt miliardy korun a měla by skončit v červenci příštího roku. Právu to potvrdila tisková mluvčí Skupiny VINCI Construction CS Iveta Štočková s tím, že na rekonstrukci pracují společnosti Eurovia CS a Stavby mostů pro Jihočeský kraj.

Vysokozdvižný jeřáb pokládá na most v Týně nad Vltavou celkem 28 nosníkůVideo: VINCI Construction CS

 
Článek

Jednotlivé nosníky mají různou váhu a celkem je jich 28.„Montáž ocelových nosníků probíhá postupně od poloviny října do poloviny listopadu. Celkem na místo uložíme 28 nosníků, každý o váze 12 až 15 tun,“ uvedla Štočková.

Starosta Týna nad Vltavou Karel Hladeček (ProTejn) upřesnil, že stavební práce začaly letos v květnu a nedotýkají se výrazně dopravy, protože kraj postavil poblíž provizorní mostní konstrukci pro vozidla do 3,5 tuny.

Demolice rekonstrukce horní nosné konstrukce stávajícího mostu začala 18. července a probíhá podle standardů Žlutého FIDIC (Design & Build).

„Zahrnuje odstranění a stavbu nové horní nosné konstrukce stávajícího 130 metrů dlouhého a 13,6 metrů širokého mostu přes Vltavu a navržení a výstavbu, úpravy nebo zesílení stávající spodní stavby pro uložení horní nosné konstrukce mostu nového,“ doplnila Štočková.

Zastávková rošáda i ukrytý tunel. Úpravy trati v Plzni stály dvě miliardy

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám