Hlavní obsah

Inspekce kvůli myšímu trusu dočasně zavřela Penny Market ve Vrchlabí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli výskytu myšího trusu a dalších stop po přítomnosti hlodavců uzavřela tento týden dočasně Státní zemědělská a potravinářská inspekce (ČZPI) prodejnu Penny Market ve Vrchlabí. Výskyt myšího trusu zaznamenala inspekce rovněž u prodejny stejného řetězce v Mostě.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Myší trus v prodejně Penny Market ve Vrchlabí

Článek

„Inspektoři se na mnoha místech ve skladu setkali s výskytem myšího trusu, zejména na horních a spodních lištách podél stěn. Exkrementy se nacházely i na prodejní ploše, a to například za paletami s moukou či olejem,“ uvedla inspekce, která našla i další nedostatky ve skladu na ploše prodejny.

Ta musela být v úterý uzavřena, ve středu otevřela.

V úterý objevili inspektoři myší trus a přišli na zanedbaný úklid rovněž ve skladu Penny Marketu v Mostě. Tam nepřistoupili k uzavření celé prodejny, ale pouze k dočasnému uzavření skladovacích prostor a místnosti, kde se pracuje s pekařskými polotovary.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Sklad prodejny Penny Market v Mostě

I tato prodejna byla ve středu po nezbytném úklidu znovu kompletně otevřena.

Na počátku týdne byl výskyt trusu hlodavců inspekcí zjištěn i ve skladu prodejny Tesco ve Skutči. Také tam došlo k dočasnému uzavření skladu.

Reklama

Výběr článků

Načítám