Hlavní obsah

Hotelový řetězec Hilton se zajímá o karlovarské Alžbětiny lázně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zástupci hotelového řetězce Hilton ve středu na zastupitelstvu Karlových Varů potvrdili svůj zájem o provozování Alžbětiných lázní. Poslední městské lázeňské zařízení v Karlových Varech je dlouhodobě ve ztrátě a potřebuje výrazné investice. Hilton by chtěl v Alžbětiných lázních dobudovat ubytovací zařízení, aby mohly sloužit jako plnohodnotný lázeňský hotel. Zastupitelstvo uložilo vedení města jednat o dalším využití Alžbětiných lázní.

Foto: Profimedia.cz

Alžbětiny lázně v Karlových Varech.

Článek

Nezávislý konzultant hotelových řetězců Tomáš Longa, který ve středu na zastupitelstvu záměr představil, uvedl, že nejvyužívanější formou Hiltonu je, že sežene národního nebo nadnárodního investora, který zaplatí investice do budovy, a Hilton hotel následně provozuje.

„Karlovy Vary mají velký potenciál. Hilton by chtěl využít i horkého pramene, který Alžbětiny lázně využívají. A lázeňské služby by měly i nadále zůstat. Za jakých podmínek, ale bude záležet na dalších jednáních,“ uvedl Longa.

Podle primátorky Karlových Varů Andrey Pfeffer Ferklové (ANO) město na investice nebude mít peníze. Zájem Hiltonu podle ní ukazuje, že je město atraktivní. „To je pro mě ta hlavní zpráva a musíme začít jednat,“ uvedla primátorka.

Do lázní jezdí hlavně domácí hosté

Cestování

Reklama

Související témata:
Alžbětiny lázně

Výběr článků

Načítám