Hlavní obsah

Formule 1 je kvůli pandemii ve ztrátě

Novinky, bož

Formule 1 ve druhém čtvrtletí kvůli přerušení závodů v důsledku globální pandemie prudce poklesly tržby na 24 milionů dolarů (532,3 milionu korun) z 620 milionů dolarů (13,75 miliardy korun) ve stejném období loňského roku. Propadla se taky do provozní ztráty 122 milionů dolarů z loňského zisku 26 milionů dolarů (576,7 milionu korun). Informoval o tom server listu Financial Times.

Foto: Andrew Boyers, ČTK/AP

Formule 1 se kvůli covidu propadla dostala se do ztráty. Na snímku vůz Red Bull pilota Maxe Verstappena při Velké ceně Velké Britanie v Silverstone, 9. srpna 2020.

Článek

Celkem jedenáct závodů z 22 už bylo definitivně zrušeno. Několik dalších bylo odloženo a u Velké ceny Abú Zabí se na rozhodnutí zatím čeká.

Mateřská společnost Liberty Media podle Financial Times zavedla opatření, která mají Formuli 1 ekonomický propad překonat.

Jednak do firmy vložila dalších 1,4 miliardy dolarů (31 miliard korun) prostřednictvím výměny aktiv a dalších 2,9 miliardy dolarů (64,3 miliardy korun) změnou podmínek půjčky.

McLaren kvůli koronavirové krizi propustí 1200 zaměstnanců

Ekonomika

Vlastník týmu Formule 1 a výrobce luxusních sportovních automobilů McLaren na konci května avizoval, že kvůli krizi zruší 1200 ze 4000 pracovních míst.

„Zrušení motoristických závodů, přerušení výrobních i prodejních aktivit po celém světě, stejně jako snížená poptávka po technologických řešeních, se společně podepsaly na činnostech, kterými společnost vytváří zisk,” uvedl McLaren.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám