Hlavní obsah

Facebook nám lhal ohledně převzetí WhatsAppu, tvrdí Brusel

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropská komise obvinila společnost Facebook z poskytnutí zavádějících informací při posuzování převzetí konkurenta WhatsApp. Uvedla to agentura Reuters, podle níž Facebooku hrozí pokuta odpovídající jednomu procentu z obratu.

Foto: Profimedia.cz

Bruselu se nelíbí změna politiky aplikace WhatsApp.

Článek

Námitky Evropské komise však nebudou mít vliv na schválení 470miliardové (21,8 miliardy dolarů) akvizice z roku 2014. [celá zpráva]

Komise má připomínky ke změně firemní politiky v oblasti ochrany osobních údajů. WhatsApp totiž v srpnu oznámil, že bude část telefonních čísel uživatelů sdílet s mateřskou společností. To je podle EK v rozporu s tím, co Facebook tvrdil v době schvalování akvizice.

„Komise je názoru, že v rozporu s vyjádřeními Facebooku a odpovědí v průběhu posuzování fúze už v roce 2014 existovala technická možnost automaticky spojit uživatelův facebookový profil s jeho identifikačními údaji na WhatsAppu,“ uvedla komise.

Facebook má čas na odpověď do konce ledna. Pokud se podezření komise potvrdí, může společnost potrestat pokutou do výše až jednoho procenta ročního obratu.

Reklama

Související témata:

Související články

Brazilský soud zablokoval WhatsApp. Opět

Už potřetí soud v Brazílii nařídil tamním operátorům, aby zablokovali populární internetovou aplikaci WhatsApp, která umožňuje bezplatné zasílání textových...

Výběr článků

Načítám