Hlavní obsah

Facebook a Google údajně vedou rozhovory ohledně koupi Twitteru

Novinky, Martin Pitro, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti Google a Facebook jednají o koupi populární sociální sítě Twitter. Cena se má pohybovat okolo 7,5 miliardy liber (asi 214 miliard korun), jak uvedl list Wall Street Journal.

Foto: Profimedia.cz

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg

Článek

Převzetí sítě Twitter, která zahájila svou činnost v roce 2007, by znamenalo pro Facebook a jeho zakladatele Marka Zuckerberga první velkou akvizici.

Odhaduje se, že Twitter využívá na celém světě přes 190 miliónů lidí, mimo jiné i americký prezident Barack Obama či český poslanec Jiří Paroubek. [celá zpráva]

Vedení Googlu i Facebooku odmítla celou zprávu jakkoli komentovat.

Twitter umožňuje uživatelům posílat a číst jiné příspěvky zaslané dalšími lidmi, známé jako tweety. To jsou textové zprávy dlouhé nanejvýš 140 znaků. Služba funguje obdobně jako kanál RSS – zprávy dostanou na svůj profil jen ti, kteří si je od dotyčného objednají.

Podle posledních údajů „proběhne“ denně více než 65 miliónů tweetů. I když jde o zcela jinou platformu než Facebook, mezi analytiky koluje názor, že Twitter je pro sociální síť Marka Zuckerberga jednou z největších konkurencí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám