Hlavní obsah

Eurotel vydělal do září 5,5 miliardy Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Největší tuzemský mobilní operátor Eurotel vydělal od ledna do září 5,5 miliardy Kč, což je o devět procent více než ve stejném období loni. Tržby vzrostly o dvě procenta na 21,6 miliardy korun. Výsledky hospodaření podle amerických účetních standardů firma oznámila na tiskové konferenci.

Foto: Magistrát města Plzně

Ambicí tvůrců projektu je spustit projekt v Plzni, po určité době jej vyhodnotit a podělit se s ostatními městy v Česku se získanými zkušenostmi.

Článek

Oproti září 2002 zvýšila firma počet zákazníků o devět procent na 4,02 miliónu. Letos Eurotel přilákal přibližně 130 000 nových klientů. Zákazníci společnosti za devět měsíců provolali 3,21 miliardy minut a poslali 1,64 miliardy sms zpráv.

Eurotel, který je jednou z nejziskovějších firem v ČR, od ledna do září vydělal na každém zákazníkovi v průměru 1376 korun. Majoritním vlastníkem Eurotelu je s 51 procenty Český Telecom. Ten by měl koncem roku získat i zbývajících 49 procent od amerického konsorcia Atlantic West za 1,05 miliardy dolarů, tedy asi 28,6 miliardy korun.

Konkurenční T-Mobile a Český Mobil výsledky oznámí zřejmě až v listopadu. V České republice je kolem devíti miliónů uživatelů mobilních telefonů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám