Hlavní obsah

Euro se k dolaru propadlo na dvouleté minimum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Euro ve čtvrtek pokleslo na dvouleté minimum vůči dolaru poté, co zápis ze zasedání americké centrální banky (Fed) snížil vyhlídky na další uvolňování měnové politiky ve Spojených státech v příštích měsících.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jednotná evropská měna klesla vůči dolaru o 0,2 procenta na 1,2208 dolaru, tedy na nejnižší úroveň od poloviny roku 2010. Vůči japonskému jenu se její kurzu propadl o 0,8 procenta na pětitýdenní minimum 96,77 jenu, napsala agentura Reuters.

Fed podle zápisu z posledního zasedání zatím s další pomocí ekonomice vyčká. Připouští nicméně, že stav ekonomiky by se mohl zhoršit, pokud Kongres nezabrání zvýšení daní a automatickým škrtům, které pravděpodobně nastoupí koncem roku.

„Na trh se vrací averze vůči riziku," uvedl analytik Lee Hardman ze společnosti BTMU. Podle něj nedal Fed žádný jasný signál, že v srpnu pravděpodobně přijde další kvantitativní uvolnění měnové politiky.

Euro se od začátku letošního roku propadlo o zhruba o 5,5 procenta. V celém loňském roce oslabilo o více než tři procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám