Hlavní obsah

Developer vybuduje v Přerově průmyslovou a logistickou zónu za tři miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Moderní průmyslovou a logistickou zónu chce za zhruba tři miliardy korun vybudovat v lokalitě mezi areálem bývalých Přerovských strojíren na okraji Přerova a přerovskou místní částí Henčlov společnost RC Europe. V budoucnu by tu mohlo pracovat až dva a půl tisíce lidí.

Foto: RC EUROPE, Novinky

Nové průmyslové a logistické centrum na okraji Přerova má již vizuální podobu.

Článek

V lokalitě by měly vyrůst tři haly. „Bude v nich zhruba padesát tisíc metrů čtverečních plochy určené hlavně pro výrobu,“ sdělil Novinkám v pátek Antonín Dillenz, jednatel společnosti RC Přerov Logistics, která vznikla jako dceřiná firma RC Europe.

Investor předpokládá, že by nové objekty mohly stát za dva roky. „Momentálně máme za sebou již první konzultace s partnery v Evropské unii i USA, kteří by do Přerova mohli převést svou výrobu,“ konstatoval ředitel. Jedná se podle něj zejména o výrobce v oblasti farmacie a strojírenství.

Přerovští zastupitelé podpořili záměr investora schválením prodeje pozemků o celkové rozloze 37 tisíc metrů čtverečních, které byly nezbytné pro připravovaný projekt. Město za ně získá přibližně padesát milionů korun. V pátek byla podepsána smlouva o smlouvě budoucí.

Foto: RC EUROPE, Novinky

V nové průmyslové a logistické zóně na okraji Přerova by mohlo vzniknout až dva a půl tisíce nových pracovních míst.

Podle přerovského primátora Petra Vrány (ANO) bude nová investice na okraji města jednou z největších v poslední době v Přerově. „Vnímáme to jako obrovskou příležitost pro rozvoj města. Proto jsme se rozhodli podpořit záměr prodejem pozemků,“ doplnil primátor.

Společnost RC EUROPE působí na trhu více než 19 let. Spravuje a vlastní například budovu Polikliniky ve Zlíně nebo bývalý Poštovský palác v Brně.

Přerov bude mít lavičku Pavla Nováka, má být poctou slavnému rodákovi

Kultura

Reklama

Související témata:
RC Europe

Výběr článků

Načítám