Hlavní obsah

Deutsche Bahn koupily významného autobusového dopravce v Česku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt nad Mohanem

Německá železniční společnost Deutsche Bahn koupila firmu Veolia Transport Central Europe (VTCE), kterou začlení do své divize Arriva. VTCE působí v české regionální a městské autobusové dopravě.

Foto: Profimedia.cz

Veolia Transport

Článek

Divize Arriva se tímto krokem stane největším mezinárodním provozovatelem osobní dopravy ve střední Evropě.

Deutsche Bahn koupila VTCE od francouzské firmy Veolia Transdev. Kupní cena nebyla zveřejněna. VTCE zaměstnává přes 6300 lidí a provozuje více než 3400 vozidel.

V samotné České republice firma zaměstnává přes 2600 lidí. Nabízí autobusovou dopravu v okolí Prahy, Ostravy a Teplic a regionální železniční služby na severní Moravě.

Akvizice doplní a rozšíří činnosti společnosti Arriva na stávajících trzích v České republice, Polsku a na Slovensku a zpřístupní nové trhy v Chorvatsku, Srbsku a Slovinsku.

„Společnost VTCE má stabilní pozici na českém, slovenském a polském trhu autobusové dopravy a dobře zavedena je rovněž v Chorvatsku, Srbsku a Slovinsku,“ uvedl Mike Cooper, zástupce generálního ředitele společnosti Arriva a výkonný ředitel pro kontinentální Evropu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám