Hlavní obsah

Dětská židle z Polska se může převrátit, inspekce zakázala její prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká obchodní inspekce (ČOI) zakázala prodej dětské židle polského výrobce. Židle je nestabilní a dětem hrozí pád dozadu. Jde o vysokou dřevěnou židli určenou dětem do tří let. ČOI to uvedla v tiskové zprávě a výrobek nahlásila do databáze rychlého varování Rapex. Distributoři musí výrobek okamžitě stáhnout z trhu.

Foto: ČOI

ČOI nařídila stáhnout z prodeje dětskou židli Agniezska. Podle kontroly nebyla dostatečně stabilní a hrozil pád dítěte dozadu.

Článek

Lidé, kteří židli zakoupili, by měli výrobek vrátit prodejci a požádat jej o vrácení peněz, řekl mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Závadná dětská židle se skládá ze dvou dílů – lze ji použít i jako samostatný stůl a židli. Sedadlo a opěradlo jsou potaženy omyvatelným materiálem, pult je pevně přišroubován ke kostře židle.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Dítěti hrozí nebezpečí pádu v případě, kdy se zapře nožičkama o předmět stojící před ním, například stůl, případně se v židličce výrazně zakloní,“ uvedla ČOI.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám