Hlavní obsah

ČSA lámou rekordy v počtu cestujících

Právo, ja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Služeb Českých aerolinií (ČSA) využilo za letošních prvních sedm měsíců rekordních 2,4 miliónu cestujících, o dvacet sedm procent více než za stejné loňské období. Počet letů stoupl o osmnáct procent na 18 tisíc za sedm měsíců.

Foto: Jiří Smutný

Titulní strana knížky z roku 1605

Článek

"Za celý rok očekáváme, že přepravíme 4,4 miliónu klientů, což by byl růst o více než pětinu," sdělila v úterý Právu tisková mluvčí ČSA Jitka Novotná.

Dvojciferný meziroční nárůst zaznamenaly aerolinky také v nákladní dopravě, když za leden až červenec přepravily 13 010 tuny zboží a pošty.

Českým aeroliniím vychází i sázka na rozšiřování počtu destinací. Například na nové lince z Prahy do Barcelony přes Marseille dosahují v průměru 76procentního využití sedačkové kapacity.

Linka z Ruzyně do Marseille a Barcelony byla zavedena počátkem června jako zcela nový produkt. "ČSA tak po vstupu České republiky do Evropské unie využily nově nabytého práva přepravovat cestující i zboží z jednoho cizího státu do druhého během návazného letu z domovského státu," informovala Novotná.

Reklama

Výběr článků

Načítám