Hlavní obsah

CNBC: Credit Suisse dál kryje daňové úniky Američanů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarská banka Credit Suisse nadále pomáhá bohatým Američanům vyhýbat se placení daní, napsal server CNBC s odkazem na dva bývalé zaměstnance, kteří spolupracují s americkou vládou.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Logo UBS a Credit Suisse

Článek

Ke stejnému zjištění došel podle agentury AP také americký Senát. Druhou největší švýcarskou banku, která se dostala do problémů a kterou kvůli tomu převezme její větší konkurent UBS, přitom úřady za tato provinění stíhaly už dříve.

Credit Suisse se již v roce 2014 zavázala, že bude zveřejňovat své přeshraniční aktivity a spolupracovat s úřady, když si vyžádají informace. Tuto dohodu ale nyní porušila, jak vyplývá ze zjištění finančního výboru Senátu.

Ten zveřejnil výsledky dva roky trvajícího vyšetřování, kde se píše o možném zločineckém spiknutí spojeném s téměř 100 miliony dolarů (2,2 miliardy Kč) na tajných offshorových účtech, které patří jedné rodině amerických daňových poplatníků.

S těmito právními a regulačními problémy se nyní bude muset vyrovnat UBS.

Problémovou Credit Suisse převezme rival UBS za 73 miliard korun

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám