Hlavní obsah

Čínský oděvní řetězec Shein chce v USA vstoupit na akciovou burzu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínský prodejce módního oblečení Shein podal ve Spojených státech v utajení žádost o vstup na akciovou burzu. Uvádějí to zdroje agentury Reuters. Firma plánovala vstup na burzu několik let, ale plán téměř dvakrát zastavila. Rozhodnutí tohoto giganta v oblasti rychlé módy nyní přichází v době, kdy širší trh s novými primárními veřejnými nabídkami akcií (IPO) upadá.

Foto: David Dee Delgado, Reuters

Prodejna Shein na Times Square v New Yorku.

Článek

Podniku budou s přípravou vstupu na burzu asistovat banky Goldman Sachs, JPMorgan Chase a Morgan Stanley. Shein by mohla vstoupit na burzu někdy v příštím roce, uvedly zdroje.

Nedávné IPO v USA investory zklamaly. V posledních měsících se začalo obchodovat s akciemi britského návrháře čipů Arm Holdings, aplikace pro rozvoz potravin Instacart, firmy Klaviyo zabývající se automatizací marketingu a s cennými papíry výrobce luxusních sandálů Birkenstock.

Společnost Shein sídlí v Singapuru, v květnu byla oceněna na více než 60 miliard dolarů (1,3 bilionu Kč).

Podle Reuters se očekává, že se stane nejhodnotnější společností založenou v Číně, která vstoupí na burzu v USA od debutu giganta v oblasti alternativní taxislužby Didi Global v roce 2021 s oceněním 68 miliard dolarů.

Prodejci rychlé módy získávají ve Spojených státech na popularitě. Shein bere podíl na trhu takovým společnostem, jako je Gap, protože zákazníci vyhledávají svěžejší styly a trendovější oblečení.

Návrhář čipů Arm vstupuje na burzu. Firma byla ohodnocena na 1,24 bilionu

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám