Hlavní obsah

ČEZnet začne nabízet vlastní telefonní služby

Novinky, Jiří Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Akciová společnost ČEZnet získala od Českého telekomunikačního úřadu licence na poskytování veřejných telefonních služeb z pevných linek a ke zřízení a provozování této sítě.

Článek

"Hlasové služby budeme zavádět postupně, abychom je během deseti měsíců byli schopni nabídnout na celém území České republiky," sdělil novinářům obchodní ředitel ČEZnetu Miroslav Zápotocký.

ČEZnet vznikl v listopadu 2001 a je stoprocentní dceřinou firmou elektrárenské společnosti ČEZ. Patří k úspěšným poskytovatelům vnitrostátních a mezinárodních okruhů, datových přenosů i širokopásmového připojení k internetu. Disponuje velkokapacitní optickou sítí, která umožňuje datové přenosy rychlostí od 2 do 34 Mbit za sekundu.

Síť měří 2500 kilometrů a původně byla budována pro potřeby energetiky. Letos ČEZnet chystá další mnohamiliónové investice do zvýšení kapacity sítě a jejího propojení s koncovými uživateli, což alternativním operátorům umožní Sněmovnou už schválená novela telekomunikačního zákona.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám