Hlavní obsah

ČEZ smazal část ztrát

Právo, Bedřich Choděra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České akcie se ve středu snažily překonat ztráty z předchozích dní. Nejvíce se dařilo cenným papírům ČEZ, které byly nejobchodovanější ve SPAD. "Většina titulů uzavřela pouze s půlprocetními změnami," uvedl Michal Oplt z makléřské firmy Cyrrus. Podle něj se větších objemů na burze dočkáme asi až v lednu.

Foto: Západočeská univerzita v Plzni

Dny vědy a techniky proběhnou v pátek 8. září a v sobotu 9. září na plzeňském náměstí Republiky a před Západočeským muzeem.

Článek

Rumunské noviny oznámily, že ČEZ zaplatí za distribuční firmu Electrica Oltenia kolem 150 miliónů eur, zhruba 4,6 miliardy korun. ČEZ ani rumunská strana ale informaci nepotvrdily. Původně se předpokládala částka přes 6,1 miliardy korun. ČEZ bude také podle mluvčího firmy vykupovat cenné papíry Severomoravské energetiky, kterou ovládá, za 3797 korun na akcii. ČEZ ve středu zpevnil o 2,20 procenta na 325,30 Kč.

Philip Morris posílil o 0,66 procenta na 16 458 Kč, poněkud více Zentiva, a to o 0,71 procent na 712 Kč. Erste Bank oslabila o 0,67 procenta na 1193 Kč. Index PX 50 vzrostl o 0,51 procenta na 1007,1 bodu.

Evropské burzy ve středu posilovaly, jejich indexy se blížily k dlouhodobým maximům. Zvláště se dařilo ropným firmám, výsledky jejich hospodaření za čtvrté čtvrtletí budou zřejmě lepší než očekávané. Prospělo také příznivé zahájení obchodů na amerických akciových trzích. Nizozemská Royal Dutch/Shell posílila o 2,2 procenta, britská BP o 2 procenta.

Švýcarská farmaceutická firma Roche oznámila, že domácí regulátor schválil její nový přípravek Pegasys proti hepatitidě B. Roche zpevnila o 0,5 procenta.

Nizozemský telekomunikační obr KPN, který podnikal také v ČR, posílil o 2,8 procenta. Firma obnoví program zpětného odkupu vlastních akcií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám