Hlavní obsah

ČEZ dá do modernizace tepláren až 40 miliard

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Energetická společnost ČEZ plánuje do roku 2030 investovat do modernizace a transformace svých teplárenských lokalit na nová paliva 30 až 40 miliard korun. Největší část půjde do lokality Mělník. Firma to uvedla ve středu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Na ilustračním snímku zákaznické centrum skupiny ČEZ v Plzni

Článek

Místopředseda představenstva ČEZ Pavel Cyrani na úterní konferenci Institutu pro veřejnou diskusi o budoucnosti českého teplárenství uvedl, že celkové investiční výdaje v Mělníku mohou od letoška do roku 2030 dosáhnout na 20 až 30 miliard korun.

„Lokalita Mělník dodává teplo pro Prahu, je největší, a představuje tedy největší část investic. Do transformace ostatních teplárenských lokalit ČEZ na šetrnější zdroje předpokládáme investovat do deseti miliard korun celkem,” řekl ve středu mluvčí ČEZ Roman Gazdík.

ČEZ oslovil kvůli dostavbě Dukovan tři firmy

Ekonomika

Další teplárny má polostátní energetická společnost v Trmicích, Dětmarovicích, Hodoníně, Poříčí, Dvoře Králové nebo Jindřichově Hradci.

Akcie ČEZ se obchodují na pražské burze, kde ve středu dopoledne připisovaly 0,16 procenta na 634 korun za kus.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám