Hlavní obsah

Českou obchodní inspekci vede Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českou obchodní inspekci (ČOI) vede od října Jan Štěpánek. Ministr Jozef Síkela (STAN) jej do pozice ústředního ředitele vybral na základě doporučení výběrové komise ze tří uchazečů. V pondělí o tom informoval mluvčí resortu Vojtěch Srnka.

Foto: koláž Novinky.cz

Česká obchodní inspekce

Článek

Absolvent Vysoké školy zemědělské vedl devět let inspektorát ČOI pro Prahu a Středočeský kraj. V nové funkci se chce zaměřit na dozor v oblastech, kde mají spotřebitelé omezenou možnost obrany.

Konkrétně jde o problematiku bezpečnosti výrobků uváděných na trh, prodej zboží porušujícího některé práva duševního vlastnictví či internetový prodej.

ČOI se pod jeho vedením zaměří rovněž na používání nekalých obchodních praktik vůči ohroženým skupinám, jako jsou senioři či děti.

To ostatně koresponduje i s pohledem ministra Síkely. „Očekávám, že Česká obchodní inspekce pod jeho vedením bude důrazně chránit zájmy spotřebitelů,“ uvedl ke Štěpánkovu jmenování.

ČOI byla bez ředitele od loňského září, kdy skončil Mojmír Bezectný.

Reklama

Související témata:
Jan Štěpánek

Výběr článků

Načítám