Hlavní obsah

České spořitelně prudce klesl zisk na 10 miliard

Bohumír Žídek, Novinky, Bohumír Žídek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

České spořitelně v loňském roce klesl čistý zisk o 43,6 procenta na 10 miliard. Výsledky loňského hospodaření banka zveřejnila v pátek. Na celkovém hospodářském výsledku se podle banky projevilo zvýšení rizikových nákladů související s nejistou ekonomickou situací v důsledku globální pandemie.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Provozní výnosy klesly o 4,2 procenta na 40,15 miliardy korun. Provozní náklady se snížily o 1,3 procenta na 19,11 miliardy korun. Provozní zisk činil 21 miliard korun.

Vklady klientů vzrostly o 10,4 procenta na 1,104 bilionu korun. Bilanční suma banky, tedy součet jejích aktiv nebo pasiv, stoupla o 5,4 procenta na 1,538 bilionu korun.

ING se stahuje z Česka. Nechá si jen firmy

Ekonomika

Skupina Erste, jež je majoritním vlastníkem České spořitelny, loni snížila čistý zisk o 46,7 procenta na 783 milionů eur (20,46 miliardy korun). S jejími akciemi se obchoduje i na české burze, kde v pátek po desáté hodině dopoledne odepisovaly přes tři procenta na 707,60 koruny za kus.

Zisky v loňském roce klesaly i ostatním velkým tuzemským bankám. Komerční banka vykázala čistý zisk na 8,2 miliardy korun, což je o 45,3 procenta méně než o rok dříve. ČSOB čistý zisk klesl o 57 procent na 8,5 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Komerční bance klesl zisk na osm miliard

Komerční bance v loňském roce klesl čistý zisk o 45,3 procenta na 8,2 miliardy korun. Banka to oznámila ve středu. Objem klientských vkladů vzrostl o 9,4...

Výběr článků

Načítám