Hlavní obsah

Komerční bance klesl zisk na osm miliard

Novinky, bož

Komerční bance v loňském roce klesl čistý zisk o 45,3 procenta na 8,2 miliardy korun. Banka to oznámila ve středu. Objem klientských vkladů vzrostl o 9,4 procenta na 893 miliard korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Celkový objem úvěrů poskytnutých klientům činil 691,4 miliardy korun, což je o 5,7 procenta více než před rokem.

Banka se také výrazně podílela na úvěrových programech Covid. „Komerční banka jasně vede ve financování podniků v rámci záručních programů Covid. V programu Covid III banka schválila 1700 žádostí klientů v objemu 12 miliard procenta, což představuje 53procentní podíl na schváleném objemu financování v tomto programu,“ uvedl ústav v tiskové zprávě.

Komerční banka oznámila propouštění

Ekonomika

Majoritním akcionářem Komerční banky je francouzská Société Générale. Francouzská matka za loňský rok vykázala ztrátu 258 milionů eur (6,67 miliardy korun).

S akciemi Komerční banky se obchoduje na pražské burze. Ve středu po 11. hodině připisovaly 0,3 procenta na 685 korun za kus. Zisk na akcii v loňském roce klesl o 45 procent na 43 korun.

Reklama

Související články

ČSOB klesl zisk o 57 procent na 6,3 miliardy

Skupině Československé obchodní banky (ČSOB) klesl za první tři čtvrtletí letošního roku zisk meziročně o 57 procent na 6,3 miliardy korun. Banka to oznámila...

Equa bank klesl zisk o 55 procent

Equa bank v loňském roce klesl čistý zisk o 55 procent na 197 milionů korun. Banka to oznámila v neděli. Počet klientů vzrostl o 13 procent na 477 tisíc.

Výběr článků

Načítám