Hlavní obsah

České dráhy se s Leo Expressem přetahují o cestující

– Praha
Novinky, pit

Na tuzemské železnici sílí konkurenční boj o zákazníka. Je patrný například v akcích, které rozjeli jednotliví dopravci, ať už jde o státem vlastněné České dráhy nebo soukromou společnost Leo Express.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

České dráhy nasadily slevové kupóny na jízdu v soupravách pendolino, ty však podle zjištění Novinek dávají i na nástupištích, odkud odjíždějí černožluté vlaky společnosti Leo Express.

„Vouchery rozdáváme ve svých vlacích a také ve stanicích, kde naše vlaky zastavují, abychom cestující motivovali k jízdě SC Pendolino a abychom získali nové zákazníky,“ uvedla pro Novinky mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Společnost Leo Express se vzápětí vytasila s protiakcí. Nabízí na palubách svých vlaků cestujícím s vouchery Českých drah dezert zdarma. A ty, kteří budou mít těchto voucherů nejvíce, hodlá Leo Express odměnit kreditem v hodnotě až 20 000 korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

„Reagujeme naší akcí na neetické jednání Českých drah, které vyslaly své promotýmy se slevovými vouchery na pendolino i přímo k našim vlakům Leo Express,“ sdělila Novinkám mluvčí Leo Expressu Andrea Hofmanová. Podle ní týmy Českých drah oslovovaly cestující přímo při jejich nástupu či výstupu z černožlutých souprav.

„Konkurence naši marketingovou akci jen opět využívá k vlastním obchodním aktivitám, stejně jako to učinila s In-kartou. Takový krok lze považovat za překročení pravidel korektního konkurenčního boje,“ sdělila Šubová s tím, že České dráhy nebudou poskytovat další informace, pokud jde například o záměry společnosti nebo využití jejich vlaků.

„Chápeme, že České dráhy znervóznily a reagují přehnaně, když jim v pendolinu občas jezdí cestujících jako prstů na jedné ruce,“ nechal se slyšet šéf Leo Expressu Leoš Novotný. „Podobné nápady jsme při svém rozjezdu mívali také, ale vždy jsme se nad ně sportovně povznesli a vyloučili je. A lidé si nás stejně našli,“ dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám