Hlavní obsah

Češi loni prosázeli 138 miliard, nejvíc spolkly loterijní automaty

• Aktualizováno

Češi loni prosázeli 138,1 miliardy korun, což je meziročně o 11,4 procenta víc. Nejvíc peněz - 42,5 procenta z celkové prosázené částky, vhodili do interaktivních videoloterijních terminálů. Nejrychleji ale roste objem sázek po internetu. Vyplývá to ze statistik, které v pondělí zveřejnilo ministerstvo financí.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Na výhrách se sázkařům loni vrátilo 106,7 miliardy Kč, legálním provozovatelům loterií a podobných her zůstalo 31,4 miliardy korun.

Do videoloterijních automatů lidé v Česku vhodili 58,7 miliardy korun, což je meziročně o 14,2 procenta více. Automaty jim vrátily 42,73 miliardy korun, 15,97 miliardy korun tak zůstalo v přístrojích.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pětinu peněz prosázeli na internetu

Největší nárůst objemu vsazených částek nastal stejně jako o rok dříve u takzvaných okamžitých loterií (1,5 miliardy korun) a internetových kurzových sázek (29,4 miliardy korun).

Právě podíl internetového sázení se každoročně zvyšuje, loni už Češi přes internet prosázeli více než pětinu všech peněz. Více se loni prosázelo také v interaktivních karetních turnajích či v tombolách.

Naopak meziročně méně vsázeli lidé v kostkách, bingu, lokálních loterijních systémech a elektromagnetických ruletách.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám