Hlavní obsah

Ceny zeleniny rostou, rajčata se blíží 60 korunám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ceny zeleniny v posledních týdnech jdou nahoru. Neplatí to pro všechny druhy, ale například ceny rajčat se za posledních sedm dní zvedla v průměru o 12 korun. Za kilogram lidé průměrně platí 56,12 koruny.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Šedesát korun už rajčata přesáhla v Libereckém a Plzeňském kraji a na Vysočině. Nejlevnější jsou na Pardubicku, kilogram za 52 korun. Rozdíl mezi cenou tady a v Liberci je deset korun. Ještě minulý týden přitom stál kilogram 44 koruny. Ceny pravidelně zveřejňuje Český statistický úřad (ČSÚ).

Cena kilogramu paprik se zvýšila, i když ne tak výrazně. Minulý týden byla v průměru 77 korun, nyní je to 82 koruny. Na začátku roku se kilogram prodával kolem 65 korun.

Mírně dolů jdou ceny ovoce, například banánů nebo pomerančů. Za ostatní lidé platí podobné částky jako před několika týdny.

Podle ČSÚ v posledních týdnech výrazněji zlevnil jen cukr. Kilogram stojí v průměru 25,02 koruny. Nejméně stojí na Karlovarsku a Pardubicku, nejvíce opět na Plzeňsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám