Hlavní obsah

Byty pro TPCA v Kolíně mají být dokončeny do srpna 2006

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOLÍN

Kolínská automobilka TPCA musela v červnu čelit nepříjemnému problému. Lidé totiž do Kolína přišli s tím, že naleznou nejen práci, ale i bydlení. Z plánovaných 850 bytů jich však bylo hotovo jen 130 a nájem je v nich čtyřikrát vyšší než v ostatních kolínských bytech. Nyní se zdá, že dalšé nové byty by mohly být dokončeny do srpna roku 2006.

Článek

V úterý večer se na dokončení 224 bytů do června 2006 a zbývajících do konce srpna 2006 dohodl ministr pro místní rozvoj Radko Martínek se zástupci města Kolína a dodavatelských společností Hochtief a Geosan. Detaily dohody budou projednány mezi městem a dodavatelem stavby. "Ministerstvo do konce tohoto týdne schválí finanční harmonogram čerpání dotace," informoval Novinky Martin Opatrný z Odboru vnějších vztahů ministerstva.

Byty měly být hotovy letos. Holý nájem bez poplatků za služby za šedesátimetrový byt činí přibližně 4 tisíce korun, což je až čtyřnásobek ceny jiných obecních bytů v Kolíně. Problémy se sháněním bydlení potvrzují i kolínské realitní kanceláře. "Máme tady skutečně hodně lidí třeba až z Moravy a ze Slovenska, kteří hledají k pronájmu byt, ale nedá se sehnat," říkal Jiří Vokoun z realitní kanceláře Euro-servis.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám